Om Studio Daikon

Studio Daikon bildades i karaokerummet på konventet Bejcon i Vänersborg i slutet av februari år 2007.

Namnet kommer sig av att i samma serie som Studio Sappari hämtade sitt namn från, Cirkelmagi Guruguru, så finns förutom noll koll-älvan även förvirrings-gnomen. "Sappari" är här "noll koll". "Daikon", eller egentligen "daikonran", kan nog med sin kontext bäst översättas som "en jävla röra". "Daikon" är även en speciell sorts rädisa, och någonstans bestämde vi oss för att med kanji skriva "daikon" som 大困 också. Det är egentligen inte ett existerande kanji-ord, men skulle gå att läsa som "stor irritation". Så det är en idiotvits på minst tre olika plan.

Karaoken har varit det centrala för Studio Daikon sedan dag ett, och en del korkade svensktexter som finns att läsa på den här sidan har blivit till och lagts till Raison d'êtres karaokedatabas. Många av oss har haft mer eller mindre att göra med nämnda förening.

Aktiviteten har det varit lite fram och tillbaka med, och alla medlemmar är inte aktiva för tillfället. Men de som med rätta kan kalla sig för Studio Daikon-medlemmar är här nedanför listade i nästan kronologisk ordning (fast, egentligen, de första fem listade var där när studion bildades).

Magnus "KennyMan666" von Goës Karlström
Melinda "Mikochan" Lundquister
Andreas "Arufu" Welin
Anna "Kin-chan" Malmer
Jin-Hong "IrregularJinny" Cui
Naemi "Nea-chan" Jönsson

Om man vill vara med i Studio Daikon så krävs vissa förutsättningar. Dels ska man gilla karaoke. Dels ska man uppskatta dumma svensktexter. Dels ska man bli godkänd av några av oss andra. Och sen så måste vi gå och äta pizza på just den där pizzerian i Vänersborg som vi var på efter Bejcon (ja, vi gick dit med Nea under ett Conversuscon, som skedde i samma lokaler som Bejcon). För tillfället har vi en aspirant, som uppfyller alla kriterier utom att hon inte ätit pizzan än:

Maria Pohjanvouri

Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *